20.04.2018

Састанак са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић сaстао се данас са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадором Андреом Орицијем са којим је разговарао о већем учешћу ове мисије у реформским процесима у Србији.

Двојица саговорника разговарали су о владавини права, стању у медијима и учешћу Мисије ОЕБС-а у изради медијске стратегије. 

Председник Вучић је истакао да је важно сарађивати са Мисијом ОЕБС-а, чија су искуства драгоцена за унапређење реформских процеса у Србији, посебно у пружању савета приликом израде и током примене закона, стратегија реформи и акционих планова, као и у подржавању јачања демократских институција, подстицању дијалога на националном и регионалном нивоу и пружању подршке цивилном сектору. 

Амбасадор Орицио је нагласио да Мисија ОЕБС-а, као дугогодишњи партнер Србије, жели да настави да дели своје искуство и знање са српским институцијама. Он је похвалио Србију због резултата и напретка, и амбициозне агенде реформи, посебно у сфери економије, сарадње у области безбедности, као и допринoса регионалној стабилности. Амбасадор Орицио је истакао спремност Мисије ОЕБС-а да помогне у изради нове медијске стратегије и пружи подршку свеукупном побољшању медијске ситуације у Србији. 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 

Београд,

20. април 2018.