oricio_velika.jpg

16.08.2018. - 13:35

Састанак са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас шефа Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадора Андреу Ориција и изразио задовољство и захвалност због доприноса те Мисије реформским процесима у Србији, кроз програмске активности усредсређене на владавину права и људска права, реформу полиције, демократизацију друштва, а посебно на област медија.

Председник Вучић и амбасадор Орицио су размотрили питање реформе у области правосуђа са циљем јачања независности судства и унапређења ефикасности правосудних органа.

Двојица саговорника сагледали су напредак у изради медијске стратегије, која, кроз најбоље примере европских искустава, треба да допринесе унапредјењу медијске атмосфере у Србији.

Амбасадор Орицио је похвалио улогу председника Вучића у подстицању рада на изради медијске стратегије и рекао да је задовољан конструктивним приступом радне групе, јер се на сваком састанку оствари одређени напредак. Он је нагласио да ће Мисија ОЕБС-а наставити да, кроз пружање савета у изради и примени закона, дели своје знање и искуство и тако подржи и помогне амбициозне реформе у Србији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 16. август 2018. године

Контактирајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.