20.06.2018

Састанак са специјалним изаслаником председнице Републике Хрватске за питања несталих

Председник Републике Србије Александар Вучић је данас, поводом друге годишњице потписивања Суботичке декларације, примио Ивицу Вркића, специјалног изасланика председнице Републике Хрватске за питања несталих, иначе градоначелника Осијека.

Председник Вучић је рекао да је решавање питања несталих најважније цивилизацијско и хуманитарно питање за Србе и Хрвате. Он је нагласио да државни органи Србије чине све ради проналажења несталих и расветљавања њихових судбина. 

Вркић је, у својству специјалног изасланика председнице Грабар-Китаровић, изнео нове конкретне иницијативе, које би помогле решавање питања несталих. Председник Вучић је уједно најавио именовање свог специјалног изасланика, који би сарађивао са државном Комисијом за решавање питања несталих. 

Председник Вучић је упутио поздраве председници Грабар-Китаровић, уз жеље да Србија и Хрватска у будућности реше отворена питања и унапреде односе и сарадњу, на добробит народа обеју земаља, и упутио јој позив да у најскорије време посети Србију. 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 

Београд, 20. јун 2018. године