Састанак са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана

Саопштења

14.11.2023. - 13:22

Састанак са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком.

Том приликом, председник Вучић је истакао да је Србија увек спремна на дијалог, за поштовање свега потписаног и договореног и поновио да се наша земља залаже за деескалацију, мир и стабилност, који су неопходни како би се обезбедио опстанак Срба на КиМ.
 
Још једном, председник Вучић је детаљно упознао специјалног представника ЕУ са тежином ситуације са којом се суочавају Срби, како северно, тако и јужно од Ибра, изразивши, притом, наду да ће у даљем процесу дијалога доћи до резултата.
 
Током данашњег сусрета, председник Вучић je инсистирао на формирању Заједнице српских општина, а разговарало се и о другим важним темама у оквиру дијалога Београда и Приштине.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
14. новембар 2023. године
 
 
 
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).