Састанак са в.д. директором ЈП „Електропривреда Србије“ и представником Синдиката рудара Колубаре

28.05.2021. - 10:21

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са в.д. директором ЈП „Електропривреда Србије“ Милорадом Грчићем и представником Синдиката рудара Колубаре Миодрагом Ранковићем, са којима је разговарао о будућности компаније ЕПС и новим производним и развојним пројектима.

Председник је саслушао примедбе и предлоге које је у име рудара Колубаре изнео представник Синдиката и ставове ЈП „Електропривреда Србије“, као предузећа од стратешке важности за Републику Србију.

Председник је нагласио да је питање имплементације „зелене агенде“ једно од најбитнијих у комплексној области енергетике, истакавши да је Србија озбиљно посвећена увођењу највиших стандарда у коришћењу потенцијала обновљивих извора енергије и следствено томе – очувању животне средине.

С друге стране, председник Вучић је истакао да Србија не може да се лиши и одрекне природних ресурса који омогућавају енергетску независност државе. Председник је посебно нагласио да ће наставити разговоре са представницима Владе Србије и експертском јавношћу у циљу проналажења одрживог решења, како Србија не би постала велики увозник електричне енергије од 2030. године.

Представник Синдиката Миодраг Ранковић пренео је захтев рудара председнику Вучићу да посети Колубару и одговори на сва њихова питања.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
28. мај 2021. године