Састанак са замеником помоћника америчког државног секретара и специјалним изаслаником САД за Западни Балкан

Саопштења

20.10.2022. - 10:56

Састанак са замеником помоћника америчког државног секретара и специјалним изаслаником САД за Западни Балкан

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са замеником помоћника америчког државног секретара и специјалним изаслаником Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријелом Ескобаром са којим је разговарао о актуелним дешавањима у оквиру процеса нормализације односа са Приштином, могућностима за наставак дијалога и проналажење одрживих решења.  

Председник Вучић је још једном истакао пуну посвећеност Србије наставку процеса дијалога и решавању отворених питања између Београда и Приштине, са акцентом на потпуној примени до сада потписаних споразума у Бриселу и поштовању међународног права.
 
Специјални изасланик САД Габријел Ескобар изразио је очекивање да ће се дијалог Београда и Приштине о свим отвореним питањима и свеобухватној нормализацији односа наставити динамично и конструктивно, што је значајно како за грађане, тако и за свеукупан мир, стабилност и напредак региона, уз брзо окончање преговора.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
20. октобар 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).