18.03.2019

Састанак са замеником председника Савета Федерације Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић је данас, у разговору са замеником председника Савета Федерације Руске Федерације Андрејeм Турчаком, упутио поздраве председнику Владимиру Путину и истакао опредељење за даљи развој српско-руских политичких односа, као и економске сарадње, а на темељу стратешког партнерства.

Председник Вучић је изразио захвалност на доследној и активној подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије по питању Косова и Метохије, као и другим државним и националним интересима наше земље. Он је истакао да је и Савет Федерације потврдио ову подршку 13. марта усвајањем „Саопштења поводом двадесетогодишњице НАТО операције против Савезне Републике Југославије“. 

Заменик председника Савета Федерације Турчак је нагласио да ће Русија увек бити на страни Србије, што доказује и Саопштење усвојено у Савету Федерације. 

Двојица саговорника су констатовали да је посета председника Владимира Путина у јануару ове године била један од најзначајнијих догађаја за односе Србије и Русије, потврдивши постојеће међусобно поштовање и разумевање, као и традиционалне братске и пријатељске српско-руске везе. Они су истакли значај тада договорених пројеката са циљем унапређења економске сарадње, посебно у области енергетике и железничке инфраструктуре, као и у другим областима од обостраног интереса. 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 

Београд,

18. март 2019. године