Саопштења

30.10.2023. - 19:33

Саучешће поводом смрти председника Скупштине АП Војводине и лидера Савеза војвођанских Мађара Иштвана Пастора

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је саучешће поводом смрти председника Скупштине АП Војводине и лидера Савеза војвођанских Мађара Иштвана Пастора, у којем се каже: 

„Са великом тугом сам примио вест о смрти Иштвана Пастора, великог човека, часног политичара и пријатеља са којим смо заједно градили снажне темеље поверења између Срба и Мађара и радовали се сваком успеху који је донео бољи живот нашим грађанима.
 
Иштван је уживао неподељено поштовање свих поштених и радних људи Србије, што је било и највеће признање за његов неуморан рад и огромне напоре које је улагао у бољи и безбеднији живот свих и стварање стабилне и перспективне будућности за генерације које долазе. Његова улога у промоцији и афирмацији мађарског идентитета у Србији, остаје део богатства наше земље и једна од највиших вредности за које се доследно залагао.
 
Иштван Пастор је увек био спреман да преузме и подели одговорност и бригу за решавање сваког изазова у тешким временима наше заједничке борбе за бољу Србију. Више него многи други, допринео је напретку земље, њеном економском бољитку, као и пријатељству између Србије и Мађарске. Са великом пажњом и посвећеношћу, радио је на свим пројектима од значаја који су додатно учврстили везе између наших народа, засноване на међусобном поштовању и разумевању.
 
Иштваново политичко искуство и знање, представљали су посебно јак ослонац у тешким и преломним тренуцима по нашу земљу, а визија развоја Србије, као заједничке куће свих нас за чији напредак и развој се вреди борити, остаје залог његове политике и подстрек свима нама да те циљеве наставимо да остварујемо.
 
Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима, саборцима и поштоваоцима Иштвана Пастора. 
 
Драги пријатељу, почивајте у миру“, наводи се у саучешћу председника Вучића.  
 
 
 
Београд,
30. октобар године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).