Саопштења

24.04.2021. - 10:04

Саучешће поводом смрти сликара Милоша Шобајића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас саучешће поводом смрти сликара Милоша Шобајића, у којем се каже:

„Са великом тугом сам примио вест о смрти Милоша Шобајића, једног од највећих сликара нашег доба који је својим ликовним изразом обогатио, узбуркао и умногоме променио уметничку сцену Европе и света.
 
Деценијама су његова визионарска дела представљала огледало цивилизације и времена у којем живимо, а монументална платна су непоколебљиво, неуморно, чак пркосно приказивала све наше страхове, прикривена и огољена зла и лицемерје данашњег света, изгубљеност човека у мору савременог ништавила, али увек и вечито стремљење човека да у мраку пронађе светло, у страху храброст, а у празнини – пуноћу живота.
 
Током деценија, Милош је својим сликама указивао на најскривеније вредности за које се вреди борити и због којих треба устрајати на претешком путу људског постојања који одувек обилује изазовима. Свако његово дело представљало је путоказ ка светлу и степеник ка коначној узвишености на којој је видео човека, као једину и централну вредност цивилизације.
 
Његове слике, као печати прошлости, садашњости и будућности, остају покољењима као сведочанство историје, али и путоказ пун вере и наде да ће људи ипак поново ставити живот на највиши пиједестал вредности.
 
Још једном изражавам најдубље саучешће породици пријатељима и поштоваоцима Милошеве уметности“, наводи се у саучешћу председника Вучића.
 
 
 
Београд,
24. април 2021. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.