sl12.JPG

Саопштења

26.07.2012. - 11:40

Саветник председника Републике за спољну политику Марко Ђурић са студентима из САД-аЊих је у централној дворани зграде Председништва поздравио саветник за спољну политику председника Републике, господин Марко Ђурић, који је гостима пожелео добродошлицу и пријатан и успешан боравак у Србији, а потом им одржао једночасовно предавање о општој политичкој ситуацији и политици новог председника и Владе, упознавши их током излагања са новијом историјом наше земље и народа.

Будући амерички политичари, дипломате и јавни функционери са пажњом су пратили наступ господина Ђурића и поставили му бројна питања у вези са социјалним, политичким и економским изазовима са којима се Србија и читав регион суочавају.

Овакве и сличне посете којих ће сигурно бити и у будућности веома су корисне за непосредно упознавање будућих лидера са нашим државним институцијама, али и одлична прилика да млади стручњаци сазнају што више конкретних информација о лепим и оним мање пријатним околностима из свакодневног живота житеља Србије и овог дела Европе и света, како би се отворила врата интензивне и обострано корисне међусобне сарадње у годинама које долазе.

„Добро повезивање, пријатељски односи и разумевање међу младим људима различитих нација најбољи су пут ка искреној и просперитетној међународној сарадњи, што несумњиво доприноси бољем животу свих грађана наше земље“, истакао је саветник председника Републике, господин Ђурић.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).