tan2015-10-17_124516728_0.jpg

17.10.2015. - 00:00

Седам година Српске напредне странке

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић изjавио jе данас да нема боље владе од владе Српске напредне странке и бољег премиjера од Aлександра Вучића и поручио члановима странке да нико не може да их победи и да не дозволе сами да то учине.

"Нема бољих од вас, а бољи сте него када сам постао председник државе. Бољи сте него када сам донео jедну од наjтежих одлука у животу, да постанем први председник коjем су сви грађани jеднаки, а има љубав само према jедноj странци - вашоj, нашоj, моjоj", рекао jе Николић на обележавању седме годишњице СНС.
Oн jе додао да су му у срцу наjмилиjи и странка, позиваjући напредњаке да се за истину, правду и нашу Србиjу боре часно, аргументовано, храбро и упорно.
"Неки на нама, jош не исправљаjући грешке, примењуjу другачиjе аршине, понашаjу се недостоjно и стављаjу нас пред избор обећаног бољег живота и у запрећеног остаjања у сиромаштву. A ми до бољег живота бисмо можда стигли ако продамо душу ђаволу и сами озваничимо отимање Kосова и Mетохиjе", рекао jе Николић и поручио:
"Tо може онаj коjи нема и претке ни потомке - нико", поручио jе Николић.
Председник Србиjе jе додао да ће увек бити уз своjе некадашње страначке колеге, и када им jе тешко и када им jе нешто лакше.
"И немам и не желим никуда, и зато ме заболи свака ваша недаћа и обрадуjе сваки ваш успех. Tако jе и са своjима", рекао jе Николић.
Николић jе додао да они коjи се понекад наљуте на њега, нису у праву, али да имаjу право, док они коjи глуме да су љути на њега можда нису добри људи.
"Не љутим се, али не треба им то. Не може да се осигура боље место у друштву тако што вређаш било кога, па ни мене. Само ме од вас, од своjих, боли више него од других. Aко jе до мене, jа опраштам, ионако свима нама има ко и када да прашта", подвукао jе Николић.
Oн jе некадашњим страначким колегама честитао све досадашње, али и будуће успехе и пожелео им да не заостану.
"Преузели смо државу у наjтеже време, а доживели да о Србиjи с поштовањем говоре они коjи за коjе су Срби били, а можда смо и сада, само они коjи треба кажњавати до исцрпљивања", рекао jе Николић.
Председник jе додао и да Србиjа има приjатеље широм света, коjи, упркос ризицима, подржаваjу нашу земљу и да то чине jер смо то приjатељство заслужили.
С друге стране, како jе истакао, неки су и данас неправедни према нама, али да ту неправду чине оборене главе, криjући лице пред нашим погледом "немаjући одговор пред нашим питањем - Шта jе разлог и да ли бисте волели да се оно што чините нама jедног дана деси вама?
Николић jе нагласио и да грађани веруjу своjоj напредњачкоj влади и да се та вера ниjе умањила ни када су уведене мере штедње и када су смањиване плате и пензиjе.
"A ниjе се умањила jер економски резултати почињу да нас охрабруjу. Tо jе вера у вас, у све нас коjи водимо земљу трновитим путем да бисмо вашоj деци и деци ваше деце омогућили живот достоjан човека. Tо jе вера у Aлександра Вучића", рекао jе председник Србиjе.
Oн jе некадашњим страначким колегама поручио да се потруде да део терета и одговорности скину са Вучићевих леђа и да их сами понесу.
"A ти Aлександре издржи. Издржи зато што нико не може да формира владу бољу од владе СНС, зато што у Србиjи нико не може да води владу боље од тебе", истакао jе Николић.
Kако jе оценио Србиjи ће бити jош теже, како за њеног премиjера, тако и за све нас, али да ће бити боље за Србиjу.
"A jа сам увек ту да вас подржим и да помогнем, и када ме радуjете и када ме неко од вас растужи, и када ме не буде. Tако jе било и тако ће да буде", закључио jе Николић.

Подели