tan2014-11-10_102929894_0.jpg

10.11.2014. - 14:27

Србија ће градити што боље односе са суседима

Београд, 10. новембар 2014. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са амбасадором Сједињених Америчких Држава Мајклом Кирбијем.

Амбасадор Кирби је изразио подршку Сједињених Америчких Држава двогодишњим напорима председника Николића да успостави што боље и стабилније односе у региону, што је, како је истакао, већ дало и конкретне резултате. Такође, амбасадор Сједињених Америчких Држава је истакао да му је веома јасна деликатност и осетљивост посете премијера Албаније Србији, поготово након недавних инцидената.
 Председник Николић је рекао да је Србија на себе преузела иницијативу да са свим суседним државама гради што боље односе и да ће тако бити и убудуће. Председник Србије је подсетио да је први конкретнији контакт са Албанијом након дужег времена, била посета тадашњег министра спољних послова Ивана Мркића Тирани. Председник Николић је изразио уверење да би се сви спорови на Балкану много лакше решавали уколико би све балканске државе постале чланице Европске уније.

Председник Србије и амбасадор Сједињених Америчких Држава разговарали су и о заинтересованости америчких компанија за инвестирање у привреду Србије.