Саопштења

03.08.2022. - 15:25

Телефонски разговор са генералним секретаром НАТО

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом поводом забрињавајуће ситуације на северу Косова и Метохије. 

Двојица саговорника сагласили су се да је неопходан наставак дијалога Београда и Приштине, те да су мир и стабилност од круцијалне важности, не само за Србију и регион, већ и за све оне који на Косову и Метохији живе.
 
Председник Вучић је током разговора са генералним секретаром Столтенбергом изнео позицију Србије по питању изузетно тешке ситуације на Косову и Метохији и упознао га са активностима Приштине које уносе додатни страх и немир код грађана српске националности.
 
Такође, председник Вучић је још једном нагласио да Србија ни једним јединим потезом није прекршила ни Бриселски споразум, ни Резолуцију 1244, као што није на било који начин угрозила очување мира, већ да наставља да се понаша одговорно и озбиљно у решавању проблема и отворених питања везаних за јужну српску покрајину.
 
Двојица саговорника договорили су да наставе директну комуникацију у циљу очувања мира и стабилности у целом региону, а председник Вучић је захвалио генералном секретару Столтенбергу на коректном односу и жељи да саслуша српску страну.
 
Београд,
03. август 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).