27.06.2018. - 16:34

Телефонски разговор са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са помоћником државног секретара САД за Европу и Евроазију Весом Мичелом.

Председник Вучић и помоћник америчког државног секретара Мичел су разговарали о ситуацији у региону, посебно о наставку дијалога у Бриселу. Амерички званичник је поздравио наставак разговора Александра Вучића и Хашима Тачија и истакао да се Сједињене Америчке Државе надају да је могуће доћи до компромисног решења. Мичел је такође рекао да је Србија за САД важна земља и важан партнер.

Председник Вучић је рекао да је Србија увек спремна да разговара и додао:"Познат сам као неко ко није превелики оптимиста, али ћемо уложити много енергије, напора и труда да дођемо до компромисног решења." Он је помоћнику америчког државног секретара САД Мичелу захвалио на личној заинтересованости за дијалог Београда и Приштине.

Двојица саговорника су се договорили да Београд и Вашингтон редовно и учестало размењују информације о току дијалога.

Београд, 27. јун 2018. године