Саопштења

21.04.2022. - 20:32

Телефонски разговор са председником Арапске Републике Египат

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Арапске Републике Египат Абделом Фатахом ал Сисијем.

Током разговора, двојица председника истакли су да ће наставити да раде на унапређењу искреног вековног пријатељства два народа, пре свега кроз јачање сарадње у областима од заједничког интереса.
 
Званичници су сагласни да има потенцијала за развијање економских односа двеју земаља у областима попут пољопривреде, туризма, културе, здравства, телекомуникација, грађевине, машинске индустрије, рударства, научно-истраживачких пројеката и одбране, као и да постоји потреба за оживљавањем рада Мешовитог комитета за економску сарадњу, који би био важан подстицај развоју односа Србије и Египта.
 
Председник Вучић захвалио је Египту на разумевању позиције Србије у вези са jeдностраним проглашењем независности Косова изразивши очекивање да ће Египат наставити да пружа активну подршку интересима наше земље по том питању у међународним организацијама.
 
Председник Србије честитао је председнику и народу Египта на реализацији великих развојних пројеката, изградњи нових градова, као и повећању капацитета Слободне зоне Суецког канала.
 
Египатски председник Ал Сиси још једном је честитао председнику Вучићу победу на недавно одржаним изборима и најавио своју посету Србији крајем ове или почетком следеће године.
 
 
 
 
Београд,
21. април 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).