Саопштења

07.08.2020. - 10:31

Телефонски разговор са председником Републике Азербејџан

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Републике Азербејџан Илхамом Алијевом о извозу наоружања и војне опреме у тај регион и изразио одлучност наше земље да се не меша у постојеће спорове, поштујући неповредивост граница држава чланица Уједињених нација.

Председник Вучић је изразио саучешће због жртава недавног оружаног инцидента на азербејџанско-јерменској граници и нагласио да се Србија залаже за мирно решавање спорова дијалогом, уз поштовање постигнутих договора и без једностраних корака.
 
Председник Вучић је председнику Алијеву рекао да Србија веома цени пријатељство и успостављено стратешко партнерство са Азербејџаном и да се нада јачању сарадње, а на основама Акционог плана, који су потписали председници Вучић и Алијев. Зато је још једном упутио позив азербејџанском колеги да посети нашу земљу, а датум посете биће договорен у наредном периоду. Да би посета била што боље припремљена, председник Вучић ће у Баку послати свог специјалног изасланика.
 
Београд,
7. aвгуст 2020.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).