Саопштења

10.04.2020. - 21:01

Телефонски разговор са председником Републике Турске

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је вечерас телефоном са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Председник Ердоган је рекао да је својим позивом желео да изрази подршку председнику Вучићу и грађанима Србије у борби против заразне болести COVID-19.
 
Осим на пријатељској подршци, председник Вучић је председнику Ердогану захвалио на конкретној помоћи у заштитној опреми коју је Турска пре два дана послала у Србију, нагласивши да је она симбол разумевања и пријатељства двеју земаља, посебно кад се зна да Турска има више од 40 000 оболелих.
 
Председник Вучић и председник Ердоган су међусобно изразили жаљење због жртава болести у Србији, односно у Турској. Они су такође изразили наду да ће предузете одговорне мере предострожности допринети да губитак људских живота буде што мањи, а да ће економске мере утицати на то да Србија, односно Турска, испуне своје планове за будућност.
 
Двојица председника су се сагласили да корона вирус не разликује нације и религије и да је сарадња међу државама од пресудног значаја за успешно супротстављање ширењу заразе у свету.
 
Председник Вучић и председник Ердоган су се договорили да се, убрзо по окончању пандемије, састану и наставе разговоре о српско-турској економској сарадњи, као и сарадњи у другим областима.
 
Београд,
10. април 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).