Саопштења

31.05.2023. - 15:04

Телефонски разговор са председником Републике Турске

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Републике Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и честитао му изборну победу, уз жеље да и у овом мандату успешно води земљу путем развоја.

Председник Вучић  је овом приликом истакао да је Турска изузетно важан партнер Србији, не само на билатералној основи, већ и на међународној политичкој сцени.
 
Председник Ердоган се интересовао за актуелну ситуацију на Косову и Метохији, те га је председник Вучић упознао са хронологијом догађаја који су водили у ескалацију насиља над тамошњом српском заједницом. Такође је замолио шефа турске државе да употреби углед и утицај своје земље како би у региону опстао мир и завладала стабилност.
 
“Надам се да ћемо, поред постојећих пројеката, заједно радити на новим подухватима, који ће убрзати снажан развој целог региона, зближити људе и повезати економије”, рекао је председник Вучић.
 
Председник Вучић позвао је председника Ердогана да посети Србију.
 
  
Београд,
31. мaj 2023. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).