17.05.2023. - 18:18

Телефонски разговор са специјалним саветником у америчком Стејт Департменту

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са специјалним саветником у америчком Стејт Департменту Дереком Шолеом.

Председник Вучић и саветник Шоле су констатовали да се српско-амерички односи развијају у добром смеру, посебно у домену економске сарадње, о чему сведочи и раст трговинске размене. Председник је америчком дипломати указао на то да је управо данас успостављена авионска линија Ер Србије између Београда и Чикага, чиме ће још ојачати српско-америчке везе.

Двојица саговорника су разговарали и о ситуацији на Косову и Метохији. Саветник Шоле је рекао да је неопходно да се избегну провокације и сукоби, као и то да је важно наставити рад на нормализацији, дајући подршку Бриселском дијалогу. Председник Вучић је истакао да Србија остаје привржена политици мира и сарадње у региону.

Београд,
17. мај 2023. године