Саопштења

21.06.2022. - 13:23

Телефонски разговор са високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борелом.

Високи представник Жозеп Борел изразио је задовољство напретком оствареним у дијалогу Београда и Приштине на састанку главних преговарача и специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака, који су усвојили мапу пута у примени споразума о енергетици.
 
Председник Александар Вучић је рекао да је Србија опредељена за дијалог као једини начин решавања отворених питања и постизања одрживог договора у корист свакодневног живота Срба и Албанаца, као и мира и стабилности у региону.
 
Председник Вучић је такође, уочи предстојећег Самита Европске уније и Западног Балкана у Бриселу, обавестио високог представника Борела да је јутрос разговарао са премијерима Албаније и Северне Македоније Едијем Рамом и Димитром Ковачевским, као и о постигнутом договору да, након консултација са владама и саветничким тимовима, сутра у подне буде објављена заједничка одлука о евентуалном учешћу на том скупу.
 
 
 
Београд,

21. јун 2022. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).