Саопштења

15.02.2019. - 23:57

Телефонски разговор са високом представницом ЕУ за спољну и безбедносну политику

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је вечерас телефоном са високом представницом ЕУ за спољну и безбедносну политику Федериком Могерини о могућностима за превазилажење  застоја у дијалогу Београда и Приштине.

Председник Вучић је поновио чврст став да дијалог може бити настављен само уколико Приштина укине таксе на робу из Централне Србије. Он је нагласио да једностране мере Приштине представљају не само непремостиву препреку у дијалогу, већ и претњу стабилности у региону. Председник Вучић је поновио и да Србија води одговорну политику и није се определила за реципрочне мере, надајући се да ће разум превладати.

Председник Вучић је шефици европске дипломатије Могерини указао и на то да је платформа за наставак дијалога, која је усвојена у Приштини, у ствари платформа против дијалога и да би било поштеније да кажу да нису за дијалог уопште, јер оно што су написали не оставља простора за компромис.

Председник Вучић је високој представници ЕУ захвалио што чини све да се створе услови за наставак дијалога Београда и Приштине.

Минхен

15. фебруар 2019.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.