Саопштења

24.11.2022. - 12:29

Tелеграм саучешћа породици и поштоваоцима редитеља Младомира Пурише Ђорђевића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици и поштоваоцима редитеља Младомира Пурише Ђорђевића, у којем се каже:

”Растужила ме је вест о смрти Младомира Пурише Ђорђевића, режисера и сценаристе који је обележио најславнију епоху наше филмске уметности.
 
Човек чији је животни пут почео страдањем због идеје у коју је веровао и стваралац који је неуморно живео за филм, Ђорђевић је уткао све нијансе људског бивања у дела која ће остати упамћена међу бројним генерацијама верних гледалаца и поштовалаца његовог јединственог уметничког израза. За нарочите заслуге у области филмске уметности, одликован је Сретењским орденом другог степена, чиме му је његова Србија, и на овај начин, одала признање.
 
Начин на који је Пуриша мајсторски приказивао људску природу, стављајући своје ликове у невероватне и неретко граничне ситуације које ангажују публику да дубоко промисле животне изазове, сврстао га је у сам врх професије, а маестрална лакоћа којом нас је инспирисао да кроз филм боље спознамо и себе и специфичности наше колективне нарави, ући ће у антологије наше уметничке сцене.
 
Упућујем изразе дубоког саучешћа породици, пријатељима и колегама Пурише Ђорђевића. Нека почива у миру”, наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.
 
 
Београд,
24. новембар 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).