Саопштења

16.10.2022. - 08:07

Телеграм саучешћа поводом смрти академика Владана Ђорђевића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа Српској академији наука и уметности и породици академика Владана Ђорђевића, у којем се каже:

„Са великом тугом сам примио вест о смрти академика Владана Ђорђевића, истакнутог научника и великог патриоте чије сам мудре речи и савете радо слушао, будући да сам имао изузетну част да га познајем и као пријатеља. 
 
Био је један од оних бриљантних умова Србије који се издвајао по посвећеном раду и истраживањима и чији су научни рад и допринос били поштовани од највећих светских стручњака. 
 
Иако је био познато име у врхунским научним круговима, као и на неким од најпрестижнијих светских универзитета, академика Ђорђевића је одликовала изузетна лична скромност, због чега је посебно уважаван од стране колега и пријатеља. 
 
Рад академика Ђорђевића памтиће генерације студената које су под његовим менторством изнедриле неке од највећих стручњака наше земље у области машинског инжењерства, док ће научна заједница наставити трагом његових достигнућа и напорног рада, којем је посветио цео живот. 
 
Изражавам дубоко саучешће породици, колегама и поштоваоцима академика Владана Ђорђевића, уверен да ће нови нараштаји наших стручњака наставити његов научни рад. Нека почива у миру.“, наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића. 
 
Београд,
16. октобар 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).