09.04.2021. - 14:41

Телеграм саучешћа поводом смрти принца Филипа, војводе од Единбурга

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти принца Филипа, војводе од Единбурга, у којем се каже:

„У име грађана Србије и у своје име желим да вам упутим најискреније саучешће поводом смрти принца Филипа, војводе од Единбурга.

Принц Филип ће увек представљати пример несебичне јавне службе, као и сталних настојања да својим ауторитетом и залагањем допринесе добробити Уједињеног Краљевства. Својом личношћу и осећајем за одговорно вршење захтевних јавних дужности током деценија, стекао је неподељену наклоност не само Британаца, већ и читавог света.

Био је дубоко посвећен добробити Британије. Ненаметљиво, али чврсто, освојио је срца својих сународника, али и свих људи без обзира на нацију, расу или вероисповест, који су ценили његову озбиљност, преданост, ведар дух и искрени патриотизам укорењен у непрестаном служењу држави током читавог низа деценија бременитих великим бројем изазова.

Као потомак славних краљевских породица, принц Филип је и у најтежим временима показивао официрску снагу и доследност, чиме је био ослонац породице и целе земље која ће га памтити са поштовањем и дубоким уважавањем.

Још једном изражавам дубоко саучешће, уверен да ће Уједињено Краљевство на прави начин наставити да памти принца Филипа, војводу од Единбурга“, наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.

Београд,
09. април 2021. године

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.