Саопштења

25.04.2024. - 09:05

Заједничка изјава Аргентине, Аустрије, Бразила, Бугарске, Канаде, Данске, Француске, Немачке, Мађарске, Пољске, Португала, Румуније, Србије, Шпаније, Тајланда, Уједињеног Краљевства и Сједињених Држава са позивом на ослобађање талаца у Гази

Позивамо на моментално ослобађање свих талаца које Хамас држи у Гази већ дуже од 200 дана. Међу њима су и држављани наших земаља. Судбина талаца и цивилног становништва у Гази, који су заштићени међународним правом, изазива забринутост међународне заједнице.
 
Наглашавамо да би договор о ослобађању талаца донео тренутни и продужени прекид ватре у Гази, што би омогућило достављање додатне неопходне хуманитарне помоћи која ће бити испоручена широм Газе и довело до поузданог краја непријатељстава. Становници Газе би могли да се врате у своје домове и на своја имања уз претходно извршене припреме за обезбеђивање склоништа и хуманитарне помоћи.
 
Снажно подржавамо актуелне напоре у посредовању како бисмо вратили наше људе кући. Понављамо позив Хамасу да ослободи таоце и дозволи нам да окончамо ову кризу, како бисмо заједнички могли да усмеримо напоре на успостављање мира и стабилности у региону. 
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).