07.09.2020. - 11:01

Заједничко саопштење из Брисела

Поводом наставка дијалога између Београда и Приштине под окриљем Европске уније, председник Александар Вучић и премијер Авдулах Хоти потврдили су високом представнику ЕУ за спољну политику и безбедност и потпредседнику Европске комисије Жозепу Борелу да највиши приоритет дају европским интеграцијама и наставку дијалога између Београда и Приштине под окриљем ЕУ, који је кључни елемент њиховог пута ка ЕУ.

Такође, посвећени су томе да удвоструче своја залагања како би се обезбедило даље усклађивање са ЕУ у складу са обавезама које је свака страна преузела.

Са тим у вези, недавно постигнути договори у Вашингтону, који се заснивају на претходним обавезама из дијалога које су две стране преузеле, могу да дају користан допринос постизању свеобухватног, правно обавезујућег споразума о нормализацији односа.

Брисел,

07. септембар 2020. године