tan2018-2-16_101732418_4.jpg

Вести

16.02.2018. - 10:48

Акредитивна писма амбасадорке Републике Либан

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадорке Републике Либан Наде Ал Акл.

Пожелевши јој добродошлицу, председник Вучић је изразио уверење да ће амбасадорка Ал Акл наставити активности на унапређењу односа Србије и Либана, како су то чинили и њени претходници, доприносећи да билатерални односи буду добри и без отворених питања. Двоје саговорника су констатовали да политички дијалог треба да буде учесталији и да је неопходно створити услове да се искористе могућности за привредну сарадњу. У том смислу је предложено повезивање привредних комора и успостављање директног контакта пословних људи двеју земаља.
 
Амбасадорка Ал Акл је истакла да је народ Србије пријатељ народу Либана и да је то већ осетила по доласку у Београд. Иначе, запажено је да је се током прошле године број либанских туриста у посети Србији повећао десет пута. Она је истакла да је либанско руководство опредељено да продубљује сарадњу са Србијом у свим областима.
 
Председник Вучић је захвалио либанском руководству на чврстом ставу да не признаје једнострано проглашену независност Косова, као и на подршци Либана у међународним организацијама, која се показала и приликом гласања против пријема тзв. Косова у Унеско. Он је упутио позив председнику Либана Мишелу Ауну да посети Србију.
 
Председник Вучић је нагласио да ће Србија наставити да пружа активан допринос мировним мисијама Уједињених нација у Либану: УНИФИЛ, у којој учествује скоро 180 припадника Војске Србије, као и УНТСО.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ
Београд, 16. фебруар 2018. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).