16.02.2018

Акредитивна писма новог амбасадора Уједињених Арапских Емирата

Нови амбасадор Уједињених Арапских Емирата Мубарак Ал Дахери предао је акредитивна писма председнику Републике Србије Александру Вучићу, истичући да је дошао са жељом да се пријатељски и срдачни односи двеју земаља продубе и унапреде.

Фото Танјуг, Драган Кујунџић

Пожелевши амбасадору Ал Дахерију успешан дипломатски мандат у Београду, председник Вучић је изразио задовољство што су Србија и Уједињени Арапски Емирати истински партнери, што се види и кроз заједничке пројекте, попут Београда на води и стратешког партнерства српске Владе и авиокомпаније Етихад у националном авиопревознику Ер Србији.

Амбасадор Ал Дахери је председнику Вучићу пренео поздраве руководства УАЕ, посебно шеика Мохамеда бин Заједа, од кога је, каже, добио инструкције да вредно ради на изналажењу могућности за реализацију нових заједничких пројеката. Он је додао да је жеља УАЕ да допринесе економском напретку Србије, како би њени становници имали виши животни стандард.

Председник Вучић је истакао да је захвалан шеику Мохамеду бин Заједу, за којег га веже искрено пријатељство, што подстиче да везе двеју земаља буду јаче и разноврсније, и упутио му позив да поново посети Србију.

Председник Вучић је изразио очекивање да ће и именовање првог амбасадора Србије у УАЕ, које се ускоро очекује, значајно допринети да се интензивира сарадња у свим областима, а посебно да економска сарадња доживи успон.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

Београд, 16. фебруар 2018. године