Вести

06.06.2016. - 15:35

Александар Вучић кандидат за премиjера

Oдлука председника Србиjе Tомислава Николића да лидера СНС Aлександра Вучића предложи као кандидата за председника владе ступила jе на снагу обjављивањем у Службеном гласнику, 4. jуна, биће достављена Скупштини Србиjе.

БEOГРAД - Oдлука председника Србиjе Tомислава Николића да лидера СНС Aлександра Вучића предложи као кандидата за председника владе ступила jе на снагу обjављивањем у Службеном гласнику, 4. jуна, биће достављена Скупштини Србиjе.

У образложењу одлуке, коjу jе председник Николић потписао 2. jуна, стоjи да Вучић поседуjе стручне и личне квалитете за обављање функциjе председника Владе, те да га jе уверио да може да обезбеди избор владе.

Вучцби сутра требало да почне консултациjе о формирању владе са педставницима странака коjе су после априлских избора ушле у парламент.

Tе консултациjе требало jе да почну данас, међутим, одложене jе парламент jош ниjе конституисан, будући да jе седница прекинута пре него што су изабрани председник, потпредседници, генерални секретар и скупштинска радна тела.

Вучић jе раниjе наjавио да би Влада Србиjе требало да буде формирана до 16. jуна.

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.