predsednik solo.jpg

Вести

06.01.2013. - 14:29

Божићна честитка

БЕОГРАД - Србији је потребно много више мира и доброг живота, као и влада која ће да испуњава оно што је народу најпотребније, каже председник Србије Томислав Николић и у божићној честитки грађанима поручује да ће Србија целу наредну годину посветити помирењу.

"Све после тога је надградња", рекао је Николић и додао:

 

"Људи који верују у Бога су добри људи, а то у каквом храму, на ком језику или на који начин исповедају своју веру - то је њихово лично и проистиче из вере којој припадају. Свима им желим све најбоље. Мир Божји, Христос се роди" , поручио је председник у изјави Тањугу.

 

Николић је навео да је, као председник Србије, имао прилику да припадницима готово свих вероисповести честита најслављеније празнике, а да му је најлепша обавеза да хришћанима честита Божић и по Јулијанском и по Грегоријанском календару.

 

Србија ће, подсетио је Николић, ове године бити домаћин обележавања 1.700 година Миланског едикта и "заповести цара Констатина, којом је хришћанство коначно постало религија, која је дозвољена да се исповеда и због које људи нису убијани, а храмови нису спаљивани.

 

Он је рекао да је чак и од амбасадора исламских земаља добио обећање да ће финансирати једну манифестацију у оквиру обележавања Миланског едикта, како би дали допринос помирењу религија у свету, сарадњи и заједничком животу.

 

Упитан шта то треба да се догоди па да он, као председник Србије, у 2013. години буде задовољан, Николић је одговорио:

"Бићу задовољан ако започну радови на Јужном току, ако уговоримо Ђердап ИИИ и почну радови на ТЕ "Обреновац", ако пронађемо партнера за Сартид и канал Морава-Вардар, ако се у великој мери спроведе борба против мита, корупције и криминала и ако заједно наступамо у борби да оно што је српско на КиМ остане српско. Бићу задовољан ако буде више мира, безбедности, посла и среће, као и више осмеха на лицу детета и мајке", поручио је председник Србије.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).