1.7.jpg

Вести

01.07.2014. - 17:49

Изградња нових кућа за породице погођене поплавама

УБ - Председник Србиjе Tомислав Николић са супругом Драгицом обишао jе данас три породице чиjе куће уништене у поплавама на подручjу општине Уб обнавља фондациjа Драгице Николић.

После обиласка домаћинстава Mарковић и Гавриловић, у селу Бргуле, и породице Гаврић, у месту Лисо поље, Николић jе изразио задовољство са свиме што jе до сада урађено на изградњи та три обjекта.

Oн jе истакао да jе фондациjа Драгица Николић преузела обавезу да изгради те три куће изразивши очекивање да ће врло брзо доћи на усељење jер сви радови се изводе брзо и сви раде са вољом.

Према његовим речима, у ова села су дошли људи из Ивањице и Свилаjнца и сада причаjу да ће наставити да се друже.

Николић jе рекао да ће у овим местима три куће бити убрзо готове, а да ће потом фондациjа Драгица Николић почети у Варварину и Баjиноj башти са изградњом нових кућа и допремањем грађевинског материjала.
"Нећемо стати док не завршимо све за шта смо преузели обавезу", рекао jе председник додавши да фондациjа коjу води његова супруга сада прикупља искључиво грађевински материjал.

Драгица Николић jе подсетила да ће фондациjа коjу jе основала изградити десет кућа уништених у поплавама истакавши да све што се ради се обавља уз потребне дозволе.

Oна jе навела да ће у Баjиноj башти бити допремљен грађевински материjал jер људи сами желе да зидаjу куће, као и да ће убрзо почети изградња jедне монтажне куће.
"Ништа не радимо без дозвола и папира коjи су потребни за изградњу", рекла jе она наjавивши да ће све те куће када буду завршене бити опремљене свиме што jе потребно.

Oна jе наjавила и да ће се фондациjа ангажовати и на реконструкциjи 400 кућа у краљевачком селу Грдица додавши да се већ ради на прикупљању потребне документациjе за отпочињање тог посла.

Mилан Mарковић коjи jе са супругом и петоро деце живео у 20-так квадрата у месту Бргуле jе изузетно задовољан и срећан што ће добити нову монтажну кућу од 84 квадратних метара.

Oн се захваљуjе свим донаторима, а посебно фондациjи Драгице Николић коjи су испунили обећање и омогућили му нови дом.

Слично причаjу и Слободан и Aна Гаврић из Бргула коjи у контеjнеру за смештаj чекаjу да им буде завршена нова кућа.

Жељко Николић из места Лисо поље каже да њему и његовоj породици много значи што ће добити нову кућу.
"Шта би нормалан човек могао више да пожели од безбедности за своjу децу", рекао jе он.

Tоком обиласка та два насеља у општини Уб био jе присутан и председник те општине Дарко Глишић коjи jе председнику Николићу и његовоj супрузи Драгици уручио захвалнице због помоћи.

Глишић каже да jе председник Србиjе добио општинску захвалницу за оно што jе обећао и урадио и зато што jе показао да jе председник свих грађана.

фото Танјуг

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).