11_12_2012_(1).jpg

Вести

11.12.2012. - 13:42

Обележено 125 година Стрељачког савеза

БЕОГРАД - Стрељачки савез Србије обележио је данас 125 година рада, а тим поводом председнику Србије Tомиславу Николићу додељена је “Златна мета” - највише признање које тај савез додељује појединцима, државним органима и организацијама који су задужили стрељачки спорт.

Николић је на свечаности која је одржана у Дому Народне скупштине рекао да ће наставити да се залаже за српске стрелце, како би они и даље постизали велике успехе на домаћој и међународној сцени.

“Заједно ћемо да стварамо услове за још веће успехе”, истакао је председник Србије.

Наводећи да је у детињству и сам био суочен са избором стрељаштво или неки други спорт, Николић је казао да се определио за атлетику, али да су стрелци били свуда око њега и да у крагујевачком крају није било села без стрељачке организације.

Председник Србије је уверен да ће Србија ускоро имати још прилика да слави и да се хвали резултатима у стрељаштву.

Председник Стрељачког савеза Србије Обрад Стевановић сумирао је рад тог савеза у претходних 125 година. Он је подсетио да је основан 1887. године, да је прва стрељачка дружина Формирана 1865. године, да је прво такмичење одржано 1851. године, а први успех на међународној сцени забележен на Светском првенству 1909. године.
“Уверен сам да ће стрелци и у будуће државу репрезентовати на најбољи могући начин”, казао је Стевановић.

Стрелци су на великим међународним такмичењима у 125 година освојили 457 медаља - 159 златних, 156 сребрних и 142 бронзане, од којих су 23 освојене на Олимпијским играма.

Признања “Златна мета” добили су и прослављени стрелци Јасна Шекарић, Горан Максимовић, Ивана Максимовић, Андрија Златић, Александра Ивошев, Аранка Биндер, Стеван Плетикосић и други.

Tим признањем су поводом 125 година рада Стрељачког савеза Србије награђени и Министарство омладине и спорта, Министарство одбране, Министарство унутрашњих послова, Спортски савез Србије, Олимпијски комитет Србије.

Шекарић је, обраћајући се у име награђених, рекла да је тај савез један од најстаријих и најуспешнијих савеза у Србији, чији су стрелци освојили пуно медаља.

Шекарић је уверена да ће српски стрелци наставити ту традицију и да ће и у будуће бележити велике успехе.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).