Обилазак завршних радова на изградњи зграде "BW Terraces" и фасади Куле Београд

Вести

07.12.2021. - 12:27

Обилазак завршних радова на изградњи зграде "BW Terraces" и фасади Куле Београд

Председник Републике Србије Александар Вучић и директор компаније Eagle Hills Мухамед Алабар обишли су данас завршне радове на изградњи зграде BW Terraces и фасади Куле Београд.  

Обилазак завршних радова на изградњи зграде

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је рекао да нас ускоро очекује завршетак Kуле Београд која ће бити атракција не само за Београђане и грађане Србије, већ и за туристе. Он је додао да је на месту где су некад биле бараке никао елитни део града са дивним шеталиштем и захвалио председнику компаније Eagle Hills без којег, како је рекао, овај пројекат не би могао да буде реализован, али и градским властима које су увек биле велика помоћ и подршка. 
 
„Мислим да је ово наш последњи обилазак највећег градилишта у овом делу Европе пред Нову годину. Налазимо се у досад најлепшој згради у Београду на води. Мислим да ћемо, сем куполе, а због специфичности стакала која долазе, до Нове године све да завршимо. Од бара, жабокречина, нелегалних барака, направили смо простор за дивљење, који је најелитнији и са највећим шопинг молом у овом делу Европе. Успели смо јер смо веровали у снове које смо сањали, држали се онога што смо народу обећавали. Имали смо довољно снаге да се супротставимо свима који су то покушавали да спрече, јер су нам снови, оно што ће бити записано у историји, били важнији од дневне политике. Позивам људе да за Нову годину буду у Београду, да виде како ће Кула спектакуларно да изгледа, да виде да и наш Београд и наша Србија могу да изгледају светски“, поручио је председник Вучић и додао да су овакво насеље, које изгледа лепше него било где у Европи, наши људи и заслужили. 
 
Обилазак завршних радова на изградњи зграде

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Kада имате визију и када нешто хоћете да урадите, готово увек сте усамљени, што и није новост. Али када све то остварите, сви уживају и то ме чини веома срећним“, закључио је председник Вучић. 
 
Председник компаније Eagle Hills Мухамед Алабар истакао је да је су за овакве пројекте неопходни храбри људи и додао да никада није сумњао у енергију и одлучност председника Вучића да се стигне до циља.  
 
„Ово је само један корак који правимо у нашем напретку, стремећи да урадимо више. Ми мењамо животе људи, унапређујемо друштво, побољшавамо стандарде и обогаћујемо умове наше деце о томе шта може да се уради. То је наше достигнуће, како заиста можемо да улијемо ентузијазам нашој деци и на позитиван начин утичемо на њих. Захвалан сам што сам део овог путовања и срећан што у другим земљама гледају шта ви радите и желе да у својим друштвима ураде добру ствар", рекао је председник компаније Eagle Hills. 
 
Обилазак завршних радова на изградњи зграде

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Министар финансија Синиша Мали је навео да ће некадашња Ложионица, која је припадала Главној железничкој станици, у договору са председницом Владе Србије Аном Брнабић, бити претворена у Kутак за младе, у један мултинаменски креативни центар. 
 
Зграда BW Terraces има 17 спратова и 132 стана, а реч је о седмој згради у оквиру Београда на води. 
 
Кула Београд висока је 168 метара и највиша је зграда у нашој земљи и овом делу Европе, има 42 спрата, а на врху, одакле се пружа поглед на целу престоницу, налазиће се видиковац.
 
Београд,
07. децембар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).