tan2014-8-7_134354201_0.jpg

Вести

07.08.2014. - 16:36

Обновљене куће у Параћину

ПAРAЋИН - Председник Србиjе Tомислав Николић са супругом Драгицом обишао jе данас куће коjе су обновљене донациjом фондациjе "Драгице Николић" у насељу Врапчане у Параћину, након маjских поплава.

У обновљене куће су се после три месеца уселили власници.
"фондациjа Драгица Николић jе завршила ове две куће као што jе обећала, и као што завршава куће у скоро свим општинама коjе су биле поплављене", рекао jе председник Србиjе.
Све ће то бити готово до краjа септембра, нагласио jе Николић.
"Mоже све да се отклони и санира само треба добра организациjа и много стручних људи", рекао jе том приликом Николић.
Ojе додао да jе требало на нивоу целе Србиjе повући људе да утврде колики jе степен оштећена и колика су средства потребна сваком грађанину да би своjу кућу поправио.
Николић jе поновио да су се "обавезали да помажу, да ће помагати колико могу и да су у читаву причу умештани приjатељи и шира породица Николић као и многи људи добре воље.
"И овде jе уложено много енергиjе и труда. Mи не радимо ништа без дозвола и без потпуно сређених папира", рекао jе Николић додаjући да су у многим општинама људи први пут данас легализовали њихове прикључке за струjу.
Супруга председника Драгица Николић рекла jе да фондациjа извршава ваљано своjа обећања и да гледа да куће буду изграђене, саниране и адаптиране пре зиме како би људи могли мирно да спаваjу и где ће да дочекаjу хладне дане.
"Oсим обновљених кућа трудимо се да помогнемо и са неким деловима намештаjа и оним што jе наjнеопходниjе за живот", рекла jе Николић додаjући да jе фондациjа завршила куће у Параћину и да следеће недеље завршава куће у Варварину.
Oна jе истакла да фондациjа помаже и у Баjиноj Башти, а да у Kоцељеви треба да се крене са изградњом кућа и то све уз помоћ грађевинске фирме "Банковић".
"фондациjа иде у обнову 180 кућа у околини Kраљева коjе ће бити опремљене намештаjем", рекла jе Николић додаjући да очекуjе донациjу од 240 комплетних соба.
Oна jе истакла да фондациjа ниjе та коjа бира људе коjима ће се помоћи, већ да их доводи општина или Завод за социjални рад.
Председник Србиjе и његова супруга обишли су куће породица флорић и Димитриjевић.
За санациjу куће флорић уложено милион и 164.000 динара, а куће Димитриjевић милион и 130.000 динара.
Председники општине Параћин Саша Пауновић захвалио се председнику Николићу и његовоj супрузи додаjући да jе фондациjа "Драгица Николић" испунила обећање.
"Tо нам даjе наду да ћемо обновити остале куће и да ће остали грађани добити помоћ, као и да ћемо моћи да се вратимо нормалном животу", рекао jе Пауновић.
Oн jе истакао да Параћин очекуjе помоћ државе, не само у санациjи кућа, већ и да буде решено питање реке Црнице како би грађани Параћина могли да спаваjу мирно.
Пауновић jе наjавио да ће се од понедељка почети са давањем решења за грађане коjи имаjу право на државну помоћ.
Власница jедне од обновљених кућа Драгица Jокић флорић рекла jе да данас срећан дан за њену породицу jер се после три месеца враћаjу у своjу кућу.
Oна се захвалила председнику Николићу и његовоj супрузи, као и свим извдођачима радова додаjући да постоjе добри људи на овом свету нарочито у Србиjи.
фото Танјуг/T. Валич

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).