Djuric.jpg

Вести

24.04.2013. - 16:39

Одржан брифинг са дипломатским представницима држава које нису признале независност КиМ

Београд, 24. април 2013. године – Саветник председника Републике Србије, г. Марко Ђурић, одржао је данас у Палати Србија брифинг за дипломатске представнике држава које нису признале једнострано проглашену независност Косова. Овом приликом поново је наглашен став да Република Србија никада неће признати једнострано проглашену независност Косова.

 

Господин Ђурић упознао је присутне са најновијим дешавањима везаним за решавање питања Косова и Метохије, информисао их је детаљно о току дијалога са привременим институцијама самоуправе у Приштини, као и о изазовима које доноси наставак дијалога и имплементација већ договореног. Он се захвалио присутнима на принципијелном ставу њихових држава о непризнавању једнострано проглашене независности Косова. Такође, још једном је апеловао на све присутне да не мењају свој став по овом питању. Господин Ђурић нагласио је да, упркос тенденциозним тумачењима која су последњих дана присутна у домаћој и светској јавности, Република Србија сигурно неће мењати своју принципијелну позицију по питању непризнавања Косова као независне државе. Он је посебно истакао да стављање у тај контекст последњег споразума из Брисела не доприноси постизању свеобухватног и одрживог решења за питање КиМ, као ни трајној стабилности читавог региона. 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).