tan2017-10-17_10199462_0.jpg

Вести

17.10.2017. - 11:39

Oпроштајнa посетa амбасадора Јапана Ђуићија Такахарe

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Јапана Ђуићија Такахару и захвалио му на посвећености развоју сарадње Србије и Јапана, коју је показао током дипломатског мандата у Београду.

Председник Вучић је амбасадору Такахари захвалио и за велику хуманитарну, развојну и финансијску помоћ коју Јапан пружа Србији.

Двојица саговорника су изразила задовољство повећаним интересом компанија из Јапана за услове улагања у Србији, што је резултирало већим бројем јапанских инвестиција у српску привреду.

Председник Вучић је нагласио опредељеност Србије за даље јачање свеукупних односа са Јапаном, истакавши да можемо много да научимо од Јапанаца и њихове посвећености учењу и раду.

Амбасадор Такахара је рекао да је, током свог мандата, био сведок да је Србија веома напредовала како економски, тако и на европском путу, и да је важно да буду настављени реформски процеси. Он је захвалио председнику Вучићу на подршци српских власти коју је имао у својој дипломатској мисији и изразио жељу да сарадња Србије и Јапана буде унапређена не само у области економије, већ и у култури, спорту и другим областима.

Фото Тањуг, Зоран Жестић

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
17. октобар 2017.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).