Опроштајна посета амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина

Вести

27.06.2019. - 12:57

Опроштајна посета амбасадора Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина и захвалио му на свему што је урадио у претходних седам година у Србији, на развијању, како је истакао, најбољих могућих односа између Србије и Русије.

Председник Вучић је рекао да су Срби пролазили кроз тешке дане и године, током којих им је Русија помагала, посебно на међународној политичкој сцени.
 
"Помогли сте нам када смо имали ужасне поплаве и слали спасилачке тимове, као и када смо у Савету безбедности Уједињених нација покушали да сачувамо и успели да заштитимо свој народ и земљу од вечне стигме да смо геноцидан народ", подсетио је председник Вучић.
 
"Када год нам је била помоћ у међународним организацијама и институцијама, ви сте ту били уз нас и зато вам кажем велико хвала у име грађана Србије", додао је председник.
 
Председник Вучић је истакао да ни многе друге ствари не би могле да се ураде без подршке Русије, укључујући, у економској сфери, градњу гасовода, који Србија никада није имала, а уз помоћ Руске железнице и најтежи део пруге Београд-Нови Сад-Суботица, од Старе Пазове до Новог Сада, а истовремено градимо и најсавременији диспечарски центар.
 
"Заједнички смо успевали све ове године да гарантујемо, или уз вашу подршку, пуну енергетску безбедност и сигурност за све грађане Србије", приметио је председник Вучић.
 
Посебно је напоменуо да је код руског амбасадора запазио нешто што је ретко кад је реч о дипломатским представницима тзв. великих земаља.
 
"У сваком тренутку, а никада љубав нисмо тражили, ви сте показивали љубав према нашој земљи, а пре свега, поштовање према нашој земљи", констатовао је председник Вучић.
 
Амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин је током опроштајне посете рекао да је, када је дошао у Србију, видео да људи нису довољно задовољни животом, те да је у то време осећао велики песимизам код наших грађана, док сада, како каже, види напредак, и морални и економски.
 
"То је велика заслуга власти и велика ствар", навео је амбасадор Чепурин и истакао да Србија има могућности да напредује због промена у управљању државом, која сада има добро руководство.
 
Амбасадор Чепурин додаје да је врло важно за земљу када нема великих подела и сукоба у друштву. Он је похвалио представнике владе и истакао да су то људи професионалци који желе да грађани живе боље и навео да зато верује у добру будућност наше земље.
 
Амбасадор Чепурин је додао да је у Србији провео важан део свог живота и да сматра да српски и руски народ могу да напредују заједно и да имају сјајну будућност.
 
"Видимо да има напретка и да ситуација може да се промени. Само треба да идемо корак по корак напред", нагласио је амбасадор Чепурин и додао да имамо много заједничких интереса.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).