tan2015-7-29_133945725_0.jpg

Вести

29.07.2015. - 17:48

Oтворено обновљено породилиште у Параћину

Oбновљено породилиште Oпште болнице у Параћину данас jе свечано отворено у присуству председника Србиjе Tомислава Николића и његове супруге Драгице.

ПAРAЋИН - Oбновљено породилиште Oпште болнице у Параћину данас jе свечано отворено у присуству председника Србиjе Tомислава Николића и његове супруге Драгице.
фондациjа "Драгица Николић" jе, уз помоћ донатора, међу коjима jе наjвећи Црвени полумесец из Уjедињених Aрапских Eмирата, у обнову породилишта уложила више од 59 милиона динара за грађевинске радове и набавку немедицинске и дела медицинске опреме.
Параћинско породилиште сада има антибактериjске плафоне и подове, стерилне лампе, зграда jе окречена, замењена jе столариjа, урађена комплетна инсталациjа, а уграђен jе и лифт.
Председник Николић jе рекао да оно што ради фондациjа "Драгица Николић" у Србиjи доказуjе две ствари - да све може да се уради ако има воље и да све може да се уради потпуно отворено, транспарентно и поштено, а за добробит грађана.
Николић jе истакао да фондациjа потпуно поштуjе све законске одредбе и под свим jе контролама коjе држава примењуjе, има жиро рачун на коjи добиjа средства и са коjег исплаћуjе набавку опреме и извођење радова.
"Oво превазилази оно о чему смо размишљали када сам ступио на функциjу, о томе колико бисмо могли да помогнемо у току мандата", рекао jе Николић.
Oн jе додао да jе била жеља да се подстакну и други људи на функциjама, као и они коjи имаjу новац, да се одуже народу и држави и да се покаже да бављање хуманитарним радом ниjе основ за богаћење, већ значи прикупљати од других и давати другима.
Николић jе навео да фондациjа сарађуjе са броjним хуманитарним организациjама и са Цвеним крстом и са Црвеним полумесецом, истичући да jе то знак да људи у свету имаjу поверење у оно што се у Србиjи ради.
"Надам се да ово ниjе краj и да ће и када неко други буде председник поверење коjе данас стичемо бити продужено", навео jе председник Николић.
Председник jе додао и да jе питање како ће данашњи догађаj проћи у штампаним медиjима, jер како сматра, недавна додела компjутера наjбољим ђацима ниjе заслужила пажњу тих медиjа.
"Хвала вашим уредницима што то не прате, не знам шта друго заслужуjе да се прати", прокоментарисао jе Николић.
Драгица Николић рекла jе да jе породилиште у Параћину прво потпуно реконструисано ове године, а треће до сада, те да се нада да ће до краjа године бити обновљено jош jедно.
"Надам се да ће особље параћинског породилишта бити задовољно, али пре свега да ће се овде родити много беба, више него до сада", рекла jе Николић.
Oна jе подвукла да jе њена жеља да свака маjка у Србиjи, када jедног дана буде причала детету о томе како jе рођено, никада више не спомене мемљиве зидове, похабану постељину и кревете, недостатак апарата...
Kако jе рекла, жеља jе да породице немаjу jединце, већ да нас буде више, да се Србиjа гради "од првог плача новорођених беба, расте од дечиjег смеха и породичних радовања".
"Сваки пут када обновимо неко породилиште у Србиjи осетим радост коjу доживе људи када под кров ставе породичну кућу у коjоj ће старити, а њихова деца одрастати у људе", рекла jе Николић и додала да ће фондациjа увек имати снаге и воље за изградњу такве куће.
Директорка Oпште болнице у Параћину Слађана Васић захвалила jе фондациjи и донаторима на уложеним средствима.
"Захваљуjем се у име запослених и маjки и деце коjа ће се овде рађати jер смо добили наjбоље породилиште, што нас обавезуjе да пружамо наjбоље услуге", навела jе Васић.
Васић jе додала да се годишње у породилишту роди између 500 и 600 деце, као и да ће лифт коjи jе изграђен значаjно унапредити услугу у болници, jер се операциона сала налази на првом, а породилиште на другом спрату.
Поред председника и његове супруге, отварању породилишта jе присуствовао државни секретар у Mинистарству здравља Берислав Векић, као и припадници дипломатаског кора.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).