Вести

06.11.2017. - 15:28

Писмо председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је писмо председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, у којем му захваљује на честиткама поводом одржавања 19. националног конгреса Комунистичке партије Кине и реизбора за генералног секретара Централног комитета Комунистичке партије Кине. У писму се, између осталог, каже:

„Пријатељство између Кине и Србије има дугу традицију, две државе су важни и поуздани стратешки партнери. Последњих година, интензивирају се посете на високом нивоу, непрекидно се ојачава међусобно политичко поверење и активно се спроводе културне размене и сарадња. Србија посебно активно учествује и има водећу улогу у изградњи „Појас и пут“ као и у „Сарадњи 16+1“, постигла је богате резултате у узајамно корисној сарадњи, а практична сарадња између две стране доноси конкретну добробит нашим народима.

Кинеско-српски односи су у одличном тренду развоја и тиме комуникација између две владајуће партије има важну и водећу улогу у продубљивању разумевања, поверења и у подстицању билатералне сарадње у свим областима.

Ја придајем велику пажњу развоју Свеобухватног стратешког партнерства између Кине и Србије и желим да са Вама улажем заједничке напоре тако да две владајуће партије имају што већу политичку и друштвену водећу улогу, јачају размену искуства о управљању државе, како би допринеле развоју односа наших двеју земаља и изградњи заједничке будућности човечанства,“ наводи се у писму кинеског председника Си Ђинпинга.

Београд,
06. новембар 2017.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).