12.04.2018

Почетак радова на изградњи индустријског комплекса „Mind park“ у Лужницама код Крагујевца

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас обележавању почетка радова на изградњи индустријског комплекса „Mind park“ у Лужницама код Крагујевца.

Председник Вучић је изјавио  да за људе у Шумадији данас почиње неупоредиво боља будућност, јер је у срце Шумадије дошао понос немачке индустрије – „Simens“. Нагласио је да је управо овај пројекат један од кључних за развој и нaпредак Србије и за повећање бруто друштвеног производа.

Истакавши да Немачка у Србији већ запошљава 44.619 радника,  а да ће са новим инвестицијама значајно прећи и бројку од 50 000 радника, закључио је да Немачка за Србију постаје, не само најважнији спољно – трговински партнер, већ и најзначајнији  послодавац.

Председник Вучић је додао да ће доласком једног од највећих имена немачке индустрије, који ће у срцу Србије производити возове и трамваје какви данас саобраћају у Бриселу, много људи добити посао, али и научити шта је тежак рад.

Председник Србије се захвалио људима из Крагујевца и предузећима на реализацији индустријског парка, а посебно амбасадору Немачке у Србији Акселу Дитману на подршци упућеној Србији.