Посета општини Прибој

Вести

31.07.2023. - 13:11

Посета општини Прибој

Председник Републике Србије Александар Вучић борави у посети општини Прибој, где је присуствовао отварању новог спа центра у Прибојској Бањи, разговарао са мештанима прибојског краја, а састао се и са представницима бошњачке заједнице.

Посета општини Прибој

Фото: Председништво Србије / Александар Симић

Председник Вучић је приликом отварања новог спа центра Терме 36,6 разговарао са представницима инвеститора и општине о улагањима у циљу даљег развоја тог краја. Он је похвалио инвеститора Горана Деспића који је изградио нови спа центар, истичући да је и санирао клизиште и очистио стене, из којих извире чувени извор, јединствен у Европи. 
 
„Ово што сте направили је много лепо. Ујединиле су се лепота природе и ваша способност. Наставићемо да улажемо у Прибој и цео овај крај, јер када се гради, то је увек питање раста и развоја“, поручио је председник. Он је у разговору са мештанима и представницима локалних самоуправа Златиборског округа поручио да је срећан због људи који желе да граде, јер су они спас за југозапад Србије. 
 
Посета општини Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

"Прибој сад полако дижемо ако урадимо болницу, гимназију, а Бистрица иде свакако. Направили смо тим за Бистрицу, што је одлично за цео крај", рекао је председник Вучић и додао да је у области инфраструктуре и туризма у Прибоју урађено много, али да мора нешто да се уради и за Пријепоље и са саговорницима разговарао о доласку гасовода у тај крај. 
 
Посета општини Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Председник Вучић данас се после обиласка спа центра у Прибојској Бањи и разговора са мештанима прибојског краја састао и са представницима бошњачке заједнице. Он се састао са политичким и верским представницима и руководством све три политичке партије које их представљају у локалном парламенту, а уједно су јединствени део власти у владајућој коалицији у вишенационалном Прибоју. 
 
Посета општини Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„Моја порука Бошњацима је да Срби са њима желе много више од пријатељства, да живе заједно, а не поред њих, као и да желе да се превазиђу лоше ствари из прошлости“, истакао је председник и навео да су разговарали о свим њиховим проблемима и потребама, али и начинима како да у овим тешким временима останемо јединствени и заједно се боримо за просперитет свих грађана. 
 
Посета општини Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Након састанка са представницима Бошњака, на крају посете, председник Вучић обишао је и радионицу за плетење Маридруна, која извози у Сједињене Америчке Државе, Шпанију, Италију, и најавио нови програм који ће оваквим компанијама омогућити да добију 50 одсто бесповратних средстава. То је, како је навео, део подршке развојној идеји за покретање домаће радиности, јачању женског предузетништва, а у циљу опстанка становништва у прибојском крају. 
 
Посета општини Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„Све што будемо могли да помогнемо да ове дивне жене могу да наставе да раде, то ћемо и да учинимо. Ја сам срећан што сам могао да видим како се успех враћа у Србију. Маријана се вратила у Србију 2015. године и све ово покренула, вратила осмех на лице овим вредним женама“, рекао је председник Вучић. 
 
Посета општини Прибој

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

"Воле нас жене које прате трендове и умеју да искомбинују различито", рекла је власница Маријана Андрић и додала да имају и малопродају и велепородају, да тренутно у Прибоју за њих ради 50 жена, али да би многе желеле да им се придруже. Она је истакла да је њена жеља и жеља њеног тима постала дугорочна мисија ревитализације старих заната и подстицања локалног предузетништва жена у Србији, као земље која негује и поштује своју традицију и наслеђе.  
 
31. јул 2023. године
 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).