03.02.2015

Потврђен масовни злочин над Србима

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић изjавио jе данас да Хрватска ниjе успела да докаже геноцидне намере српске стране у ратним сукобима а са друге стране, иако противтужба Србиjе ниjе усвоjена, потврђено да jе Хрватска учинила масован злочин према Србима.

Николић jе у обраћању jавности након пресуде Mеђународног суда правде у Хагу о тужби и противтужби Хрватске и Србиjе за геноцид рекао да jе таj суд пресудио да Хрватска своjом тужбом ниjе успела да докаже геноцидне намере српске стране у ратним сукобима.
"Са друге стране иако противтужба Србиjе ниjе усвоjена MСП jе утврдио да су власти Републике Хрватске биле свесне да ће воjна акциjа Oлуjа довести до протеривања цивилног становништва. На оваj начин и од стране наjвише правне институциjе УН потврђено jе да су хрватска снаге починиле масовне злочине према Србима у Хрватскоj", рекао jе председник.
Tиме jе, како jе оценио, упркос неправди начињен охрабруjући корак.
"Искрено се надам да ће и у времену коjе jе пред нама бити довољно храбрости како би и Србиjа и Хрватска у доброj вери заjедно решавале све оно што спутава да наш регион уведемо у период траjног мира и просперитета", закључио jе Николић.