Приказ средстава наоружања и војне опреме

Вести

15.09.2021. - 10:12

Председник Вучић на приказу наоружања и војне опреме на Ушћу

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас у парку Ушће на Новом Београду приказ средстава наоружања и војне опреме у организацији Министарства одбране и Војске Србије и том приликом истакао да је Војска Србије много снажнија.

Приказ средстава наоружања и војне опреме

Димитрије Голл

Председник Србије Алексанадар Вучић рекао је данас да грађани могу бити поносни на своју војску која је одлично опремљена.
 
„Ми данас развијамо нашу војску, војно смо неутрални, самостална, независна и слободарска земља која уме да чува себе и не угрожава никога“, нагласио је председник и додао да су сви ресурси обновљени.
 
„Све смо се снабдели и дали много више новца него раније. Стање Војске је боље. Оно што недостаје то су људи и то ћемо морати платама да осигурамо. Мораћемо додатно да мотивишемо стручне људе који нам недостају“, рекао је председник и додао да су ово ствари у које полажемо наде и обнављамо све оно што је некада било уништавано.
 
Приказ средстава наоружања и војне опреме

Димитрије Голл

 
"Овде грађани могу да виде колико је њихова војска напредовала, могу да виде и панцире и М-35, тенкове, пасарсе, Норе, Лазаре, Милоше велике и мале, наше пушке и снајпере. Апсолутно све оно што једна војска мора да има", рекао је председник Вучић и позвао све грађане да посете приказ и да виде с чим располаже Војска Србије.
 
"Напредак војске је скопчан са свеукупним напретком земље", указао је председник Вучић и рекао да је неопходно да се настави са растом плата да би људи могли да виде своју будућност, јер без људи све ове машине не вреде ништа.
 
На приказу су изложена средства из домаће производње и увоза, која су на употреби у јединицама Војске Србије - хеликоптери, беспилотне летелице, ПВО системи, оклопна и борбена возила, артиљеријско-ракетни системи и опрема специјалних јединица. Посебан акценат је на производима српске одбрамбене индустрије, попут артиљеријских система "Нора" и "Огањ", борбених оклопних возила "Лазар" и "Милош", као и на пројектима модернизације и развоја наоружања за потребе даљег опремања Војске Србије.

 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).