tan2016-8-25_1228682_0.jpg

Вести

25.08.2016. - 15:18

Председник Николић испратио параолимпијце у Рио

Председник Србиjе Tомислав Николић примио jе данас параолимпиjце Србиjе и свечано им уручио државну заставу коjу ће носити на Параолимпиjским играма у Риjу.

Председник Србиjе Tомислав Николић примио jе данас параолимпиjце Србиjе и свечано им уручио државну заставу коjу ће носити на Параолимпиjским играма у Риjу.
Председник Николић jе у Председништву заставу предао стонотенисерки Борислави Перић-Ранковић и од ње заузврат добио рекет.
"Са посебним осећањем причам о параолимпиjцима, свесни да испраћамо људе коjи су превазишли многе границе, али и постали нада за људе коjи нису пронашли себе у спорту и коjима сте узор. Радуjем се томе што се такмичите и нека ова застава буде симбол Србиjе и успеха у Риjу", рекао jе председник Николић.
Председник Николић jе, у друштву министра омладине и спорта Вање Удовичића, параолимпиjцима пожелео да се из Риjа врате са много медаља.
"Веруjем да ће вас Србиjа на прави начин дочекати после Игара. Параолимпиjски спортови мораjу да буду наша свакодневница. Навиjаjте jедни за друге, обрадуjте нас и нека Србиjа засиjа и на том небу као на Oлимпиjским играма", поручио jе председник Николић параолимпиjцима.
Mинистар омладине и спорта Вања Удовичић позвао jе нациjу да са великом пажњом испрати наступ српских такмичара на Параолимпиjским играма.
"Податак да ће рекордан броj параолимпиjаца бити у Риjу показатељ jе колико их држава уважава. Сами по себи су победници и веруjем да ћемо се веселити великим успесима. Желим им пуно среће и да се из Риjа врате jош радосниjи", казао jе Удовичић.
Први човек Параолимпиjског комитета Србиjе Зоран Mићовић захвалио се држави и министартсву омладине и спорта на подршци.
"Испраћаj на Игре jе добра традициjа, а сада jе и поjачана осваjањем много медаља олимпиjаца пре нас. Веруjем да ћемо и ми бити успешни", истакао jе Mићовић.
Стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић додала jе да се нада да ће целоj нациjи осветлати образ".
Параолимпиjске игре у Риjу одржаће се од 7. до 18. септембра.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).