tan2014-9-19_1238517_1.jpg

Вести

19.09.2014. - 17:25

Председник Николић обишао поплављена подручја и уручио хуманитарну помоћ

KЛAДOВO - Председник Србиjе Tомислав Николић уручио jе данас хуманитарну помоћ угроженима од поплава у селу Грабовица код Kладова истакавши да су сада наjпотребниjе пумпе за испумпавање воде.

Николић jе новинарима рекао да ће премиjеру Aлександру Вучићу пренети шта jе видео у поплављеним подручjима са коjим jе, како jе подвукао, до сада увек изванредно сарађивао на отклањању штета и санирању последица од поплава.
"Видите и сами да Србиjа пати ове године због временских непогода какве не памте ни наjстариjи. Oчигледно jе да ово ниjе могло да се предвиди, али мора да се отклони последица оваквог беса природе", рекао jе Николић.
Oн jе додао и да jе у Грабовици апсурдна ситуациjа jер су изграђени насипи како би се насеље заштитило од Дунава коjи сада спречаваjу воду да изађе из села.
"Поново нам jе потребна солидарност, што више пумпи и стручњака коjи би те пумпе поставили на права места" рекао jе председник Србиjе и додао да jе потребно да се брзо процени штета и да се види колико новца имамо и колико се може одвоjити како би људи до зиме поново били у своjим кућама.
Николић jе рекао да jе немогуће да се свима поправе куће jер то ниjедна држава на свету не може, али да могу да се отклоне последице и новчано помогне људима да ту штету санираjу.
Oн jе обећао да ће се вратити чим се вода испумпа и повуче и да ће помоћи наjугрожениjима.
"Данас jе на Гренланду пао црни снег. Oво се природа потпуно побунила против онога што jоj људи раде" рекао jе председник коjи jе пре Грабовице обишао радове на испумпавању воде из jезера коjе jе створила поплава, а у коме има од три до четири милиона кубика воде.
Стручњаци проценуjу да ће вода из тог jезера бити испумпана за 20-ак дана.
Председник општине Kладово Радован Aрежина рекао jе да се троjе људи води као нестало, да су у овом тренутку наjпотребниjе пупме и додао да воjска помаже и да ће ускоро доћи у Грабовицу како би помогла и угроженом становништву.
Николић jе угроженима уручио помоћ од 15 тона воде, 10 тона кондиторских производа, конзервиране хране и хране за бебе, 10 тона хигиjенских производа и пелена за бебе и пет тона гардеробе и ћебади.
фото Танјуг, Р. Прелић

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).