nikola_micanovic_1.jpg

Вести

28.06.2016. - 17:12

Председник Николић положио је венац на споменик Косовским јунацима у Крушевцу

Крушевац, 28. јун 2016. Председник Србије Томислав Николић, који је предводио највишу државну и војну делегацију на централној комеморативној церемонији, положио је венац на споменик Косовским јунацима уз звуке државне химне коју је интонирао оркестар Гарде Војске Србије.

"Видовдан увек изазива помешана осећања. Треба некоме да честитате празник, а опет знате да се десило нешто јако трагично у нашој историји, што вас истовремено чини и поносним", казао је Николић након разговора са представницима Града Крушевца.

Николић је рекао да Србија са помешаним осећањима обележава Видовдан, не славећи га превише јер је изгубила много људи тог дана и "остала вековима закопана у туђим рукама", али, како је додао, то јесте празник, јер је показана "храброст која заслужује славу међу светским народима". "Још се није десило да сретнем иоле образованог човека у свету а да не зна за Косовску битку и да не зна шта нам се тог дана десило. Крушевац и Видовдан су нераскидиво везани и зато то овако свечано делује и људи то озбиљно схватају свесни тога да славе и жале".

ФОТО: Жарко Скоко

 

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.