Tan2014-1-29_122747296_0.jpg

Вести

29.01.2014. - 13:05

Председник Николић расписао изборе за 16. март

БEOГРAД - Председник Србиjе Tомислав Николић потписао jе данас указ о распуштању Скупштине Србиjе и одлуку о расписивању парламентарних избора.

 
"Управо сам потписао указ о распуштању Народне скупштине и одлуку о расписивању парламентарних избора", рекао jе Николић у обраћању медиjима након потписивања указа и одлуке додаjући да jе тиме испунио своjе уставне обавезе и искористио уставна права да на образложени предлог владе распушти скупштину и распише изборе.
 
Kонстатуjући да jе у две године од последњих избора Србиjа доживела промене на боље, Николић jе истакао да заслуге за то припадаjу свима коjи врше државне функциjе, пре свега Влади Србиjе.
 
Oн jе навео да смо у међувремену успоставили диjалог са привременим институциjама у Приштини, отворили многа врата политика државе прихваћена jе у многим државама и организациjама у свету.
"Стигли смо до отпочињања преговора са Eвропском униjом, на циљ коjи jе до тада био незамислив за многе. Створили смо и обоновили многа приjатељства и сада нас чека много посла, болне реформе коjе ће унапредити живот грађана. Испуњавање услова коjе поставља EУ такође дочекуjемо у бољоj атмосфери него пре две године", рекао jе Николић.
 
Србиjа, додао jе, ниjе данас посвађана, у њоj многи коjи се политиком баве о битним задацима размишљаjу веома слично, а што очекуjе да ће показати и предстоjећа кампања,
"Стекли су се услови за фер, демократске и слободне изборе после коjих ћемо сигурно добити владу са више енергиjе, воље ентузиjазма, растераћену од проблема коjе jе ова влада решила, али оптерећену проблемима до коjих ова влада jош ниjе досегла. Oчекуjем коначно jедну фер, демократску кампању, пуну ентузиjазма, у коjу ће свако ући са своjим програмом, а не са програмом другог о коме мисли нешто лоше", рекао jе Николић и поручио:
"Mесец и по дана искроистићемо да видимо шта ко нуди, колика jе чиjа популарност, не за свађу, већ за ново окупљање. Влада jе желела да провери своj легитимитет, као и опозициjа, сигурно ћемо добити владу са више енергиjе, воље ентузиjазма, растераћену проблемима коjе jе ова влада решила".
 
Председник jе грађанима поручио да изаберу онога ко ће наjбоље да их води, брине о њима и њиховоj деци, да репрезентуjе политику владе широм света нагласивши да ће сви државни органи наставити да раде своj посао у складу са уставом и законима, без фаворизациjе изборне кампање било ког учесника, те да ће стабилнот и безбедност дрзаве бити обезбеђени.
 
Подсетивши да су избори увек прилика да се стигне до бољег, лепшег, наjприхватљивиjег, Николић jе грађанима у Србиjи пожелео срећне изборе.
 
 
 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).