Вести

06.01.2018. - 12:42

Председник примио у посету амбасадора Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга са којим је разговарао о економској сарадњи и даљем унапређењу односа двеју земаља.

Председник Вучић је замолио амбасадора Манчанга да председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг пружи помоћ Србији у проналажењу стратешког партнера за РТБ Бор.
 
Двојица саговорника нагласила су значај инфраструктурних пројеката, издвајајући изградњу брзе пруге Београд – Будимпешта и завршетак радова на деоницама Коридора 11 - између Обреновца и Уба и Лајковца и Љига, као и новог уговореног пројеката изградње деонице аутопута Прељина – Пожега.
 
Српски председник је нагласио да је интерес Републике Србије да се у 2018. години интензивирају радови на реализацији индустријских паркова у Београду и Смедереву.
 
Председник Вучић упутио је посебну молбу председнику Си Ђинпингу за унапређење војно-техничке сарадње Републике Србије и Народне Републике Кине.
 
Београд, 06. јануар 2018. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).