Почетак радова на деоници Сремска Рача-Кузмин

Вести

01.03.2022. - 13:46

Председник присуствовао обележавању почетка радова на деоници Сремска Рача - Кузмин

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствоваo je церемонији обележавања почетка радова на деоници Сремска Рача-Кузмин, у оквиру пројекта изградње ауто-пута Београд-Сарајево, и том приликом нагласио да зидање мостова на Балкану помаже у спајању народа, браће и држава, као и премошћавању неспоразума из прошлости.  

 
Председник Републике је истакао да нови мост на Сави, који је у изградњи на деоници Сремска Рача – Кузмин, један од најквалитетније изграђених у Србији, због чега је захвалио турским извођачима и изразио жељу да буде завршена пре краја следеће године.
 
Почетак радова на деоници Сремска Рача-Кузмин

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„Од турских извођача бих желео да на овој деоници заврше око 19 километара ауто-пута пре краја 2023. године, како бисмо приближили Босну и Херцеговину и Републику Српску Србији – да успоставимо мостове пријатељства и изградимо још веће поверење међу нама“, рекао је председник у обраћању поручивши да су турски инвеститори у Србији увек добродошли.
 
Председник Александар Вучић изразио је уверење да ће и петља и вијадукт на којој су данас почели радови бити изграђени на исти начин.
 
Почетак радова на деоници Сремска Рача-Кузмин

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„Хвала свима који су у овоме учествовали. На овај начин премрежавамо и Мачву и Срем, али и целу Србију новим ауто-путевима“, поручио је председник.
 
Амбасадор Републике Турске у Србији Хами Аксој је захвалио председнику Републике Србије Александру Вучићу на подршци коју даје компанијама из те земље и истакао да је то разлог због ког трговинска размена двеју земаља обара рекорд од две милијарде долара. Аксој је такође изразио задовољство што баш комапнија Ташјапи изводи радове на изградњи ауто-пута од Београда до Сарајева и истакао да се односи Србије и Турске развијају великом брзином на свим пољима.
 
Почетак радова на деоници Сремска Рача-Кузмин

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„Данас у Србији послује око 1.300 турских компанија и драго ми је што и оне доприносе бржем привредном расту Србије. Ваша земља тренутно пролази кроз економски замах и то се бележи кроз економски раст од 7.5 одсто у претходној години. Са таквим оствареним резултатима, Србија се сврстава међу најразвијеније земље које бележе највећи развој последњих година“, рекао је амбасадор Републике Турске додајући да турске компаније у Србији имају веома важне пројекте у области здравства, грађевинарства, производње компонената за аутомобилску и текстилну индустрију и ИТ сектор.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).