30.03.2018

Председник Вучић на деоници Коридора 11 Лајковац –Љиг приликом пробијања тунела "Бранчић"

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас, након пробијања тунела Бранчић на Коридору 11, у близини Љига, да ће комплетан аутопут од Обреновца до Чачка на Коридору 11 бити завршен пре краја ове године, и навео да ће народ тог дела Србије одлучити како ће се звати тај аутопут.

Председник Вучић је навео да су ово први велики радови након 50 година који ће омогућити да људи виде колико је Србија лепа.

"Ови путеви ће спасити животе, јер много људи губимо на Ибарској магистрали. Отварање аутопутева је прилика и за инвеститоре, да у свим деловима где пролази пут буде више посла, инвестиција и већи стандард", рекао је Вучић.

Председник Србије посебно се захвалио радницима који су радили у веома тешким условима, али који сада могу рећи да су "градили будућност Србије". Најавио је да ће следеће године, такође, бити завршена и деоница од Сурчина до Обреновца, тако да ће цео аутопут од Београда од Чачка бити комплетиран. Он је нагласио да остаје још да се изгради деоница Прељина - Пожега, а већ су почели преговори са Кинезима за најтежу и најскупљу деоницу - од Пожеге до Бољара, на граници са Црном Гором.